Ingrid om Uwe

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Timm
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Vi har länge vetat att Ingrid på Ingrids boktankar är en stor Uwe Timm-fan och hon har uppmuntrat oss flera gånger på sin blogg. Nu har hon läst ut Upptäckten av currywursten på svenska. Hon skriver att ”Uwe Timm är en av dessa författare som verkligen kan skriva en god berättelse – en berättelse som fångar intresset från första stund och ända fram till slutet.” Ungefär så där brukar vi också låta när vi pratar om herr Timm, så det är väldigt kul att höra det från någon annan.

Om Upptäckten av currywursten skriver hon att den är ”sorglig, vacker, rolig…. och framför allt är den också ett tidsdokument från en svår tid i Tysklands historia. Jag hoppas att det blir flera översättningar av Uwe Timms böcker.

Det hoppas vi också och vi lovar att göra vårt bästa.

/Johan

Lämna ett svar