Currywurst på film

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Timm
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Die Entdeckung der Currywurst kom ut 1993 i Tyskland och är Uwe Timms mest framgångsrika bok. Boken har översatts till mer än 20 språk och har till och med getts ut som serie av Isabel Kreitz. I september 2008 hade dessutom filmversionen premiär i Tyskland.

Filmen är regisserad av Ulla Wagner och huvudrollerna spelas av Barbara Sukowa och Alexander Khuon. Barbara Sukowa är kanske den mest namnkunniga av de inblandade och hon har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Hon har bl.a. spelat Mieze i Berlin Alexanderplatz och Lola i filmen med samma namn. Båda filmerna är regisserade av Rainer Werner Fassbinder.

Vi har inte hunnit se Die Entdeckung der Currywurst ännu, men om filmen är lika bra som boken, så kommer den säkerligen att dyka upp på biograferna i Sverige snart.

/Johan

Lämna ett svar