Senaste nytt från Internet

Nu rasslade det till lite i recensionskorgen: en blogg, en tidskrift och så BTJ-häftet.

BTJ-häftet är, som kanske inte alla vet, en publikation från Bibliotekstjänst och används på biblioteken som underlag för beställning av nya böcker. Själva recensionerna är korta och tyvärr får vi inte citera eller länka dit hur vi vill, men recensionen av Mjölk och kol i BTJ-häftet är gjord av Thomas Nydahl som vi ju har skrivit om och länkat till tidigare här. Recensionen i BTJ-häftet är en förkortad version av Nydahls recension på bloggen.

Upptäckten av currywursten har lästs av Magnus Nilsson för BTJ-häftets räkning och han skriver att ”Uwe Timm är en av Tysklands mest respekterade författare och Upptäckten av currywursten – som förtjänstfullt översatts till svenska av Jörn Lindskog – hör till hans allra mest omtyckta romaner” (BTJ-häftet, häftepos 09122431).

Först ut i torsdags var emellertid Anders Jonsson på bloggen För nöjes skull. Även Jonsson har läst Upptäckten av currywursten. Han skriver initierat och ser berättelsen som en skröna, som samtidigt har vissa realistiska inslag. Trots att boken behandlar mörka ämnen, så tar aldrig mörkret överhanden. Läs hela recensionen här.

Idag publicerades även Crister Enanders recension av både Upptäckten av currywursten och Mjölk och kol i Tidningen Kulturen som drivs av h:ström i Umeå. Enander gör en fin genomgång av modern, tysk litteratur och avslutar med att prata om de båda böckerna och författarna.  Han menar att ”Ralf Rothmann och Uwe Timm är två utmärkta exempel på hur rik och omväxlande dagens tyska litteratur är. Där Rothmann är rå och direkt är Timm snarare stämningsskapande och – trots den brutala inramningen – vardagsnära i sin romantik.” Läs resten här.

Kul med lite uppmärksamhet kring böckerna. Vi hoppas på ännu mer nästa vecka.

/Johan

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. tochl

  Nu rasslade det till lite i recensionskorgen: en blogg, en tidskrift och så BTJ-häftet. http://bit.ly/4qmz8z

  This comment was originally posted on Twitter

 2. semwa_kwa

  Grattis! RT @tochl: Nu rasslade det till lite i recensionskorgen: en blogg, en tidskrift och så BTJ-häftet. http://bit.ly/4qmz8z

  This comment was originally posted on Twitter

 3. ThursdayN

  Kul! Grattis! RT @tochl Nu rasslade det till lite i recensionskorgen: en blogg, en tidskrift och så BTJ-häftet. http://bit.ly/4qmz8z

  This comment was originally posted on Twitter

Lämna ett svar