Janesch och bokmässan

Sabrina Janesch Foto: © Milena Schlösser

Foto: © Milena Schlösser

I år står nordisk litteratur i centrum på bokmässan, men vi bliver vid vår kära gamla läst och har i samarbete med Goethe-Institut bjudit in Tysklands bästa debutant 2010: Sabrina Janesch. Vi gav ut hennes bok Kattbergen mot slutet av våren och sedan dess har den hunnit gå några varv i pressen och bland bokbloggare. Bland annat Svenska Dagbladets Martin Lagerholm (länk), bloggarna Mimmimarie (länk) och Violen (länk) var mycket förtjusta.

På lördag kl. 15:00 – 15:45 kommer Sabrina Janesch att medverka i seminariet ”Det kollektiva ödets börda” tillsammans med Norman Manea och Theodor Kallifatides. Samtalet modereras av Ingrid Elam i seminarielokal H1. Läs mer på bokmässans hemsida.

På söndag framträder Janesch i J-hallen där hon ska prata om jakten på en kulturell identitet kl. 11:30 – 11:55. Lite senare, närmare bestämt 14:40 – 15:00, samtalar hon med journalisten Mats Almegård om sin bok Kattbergen på Internationella Torgets scen.

Vi finns denna gång inne i B-hallen på adressen B04:29 där vi delar monter med Celanders förlag. De har en bred och intressant utgivning av både fack- och skönlitteratur, men om jag får rekommendera något i deras utgivning så blir det den nigerianske författaren Chris Abani, som är något alldeles extra. Missa inte det när ni kommer förbi.

Hoppas vi ses!

/Johan

Lämna ett svar