En tyst minut

TL är glada och stolta att presentera vår tredje bok som är Siegfried Lenz kortroman Schweigeminute. Den svenska arbetstiteln är En tyst minut och det är en vacker och romantisk berättelse om kärlek och att förlora någon man älskar.

Sedan nästan 60 år är Siegfried Lenz en av Tysklands viktigaste författare och genom åren har han fått många litteraturpriser. Senast i år fick han Lew-Kopelew-priset för fred och mänskliga rättigheter. Och i höst kommer hans nästa roman: Landesbühne. Den är vi också nyfikna på!

Schweigeminute kom ut i maj 2008 och har bara i Tyskland sålt i nästan 300 000 ex. Rättigheterna är sålda till över 20 länder. Och Sverige är det sista landet i Skandinavien som har köpt rättigheterna.

När detta skrivs är det val till EU-parlamentet och politikerna sjunger en lovsång om europeisk integration. Därför skulle vi på TL gärna fråga Fredrik Reinfeldt och Sveriges regering om det är så de vill att kulturpolitik i Sverige ska se ut. En kulturpolitik där det hör till undantaget att litteratur från våra grannländer i Europa av giganter som Siegfried Lenz översätts.

Redan  nu kan vi också berätta att Schweigeminute kommer att bli film och beräknas ha premiär 2010. Och det är Bernd Eichinger som står för regin. Ni vet han som fick sitt stora genombrott med filmen Christiane F./Vi barn från Bahnhof Zoo, där David Bowie gjorde musiken. Eichingers senaste film var Der Baader Meinhof Komplex.

En tyst minut beräknas komma ut till julen i år och vi på TL hoppas naturligtvis att det blir årets julklapp.

Läs gärna någon av hans andra böcker som finns på svenska och gavs ut av Tiden och Norstedts i excellenta översättningar av Brita Edfelt under tiden. Fråga på bibblan!

Eller besök oss på bokmässan!

Lämna ett svar