Uwe Timm fyller 75 år

CC Timm,_Uwe-Koeln-literaturhaus-101209-web1

Thorén & Lindskog säger grattis till en av Tysklands viktigaste författare, som fyller 75 år den 30 mars. Uwe Timm kan se tillbaka på ett långt författarskap. Han debuterade redan 1971 med en diktsamling, och tre år senare kom hans första roman Heißer Sommer ut i Tyskland. Han har sedan dess förutom en rad romaner skrivit lyrik, essäsamlingar, ett stort antal artiklar och manus till filmer.

I Sverige fick han sitt stora genombrott med UPPTÄCKTEN AV CURRYWURSTEN, som vi gav ut 2009, och I SKUGGAN AV MIN BROR, som kom 2010. Vi har också gett ut VÄNNEN OCH FRÄMLINGEN som är en fantastisk fin bok om vänskapen med Benno Ohnesorg.

På andra förlag har också en barnbok och romanen ORMTRÄDET  (1992) getts ut i Sverige. Du kan läsa mer om Uwe Timm under fliken ”författare” och på Wikipedia.

Lämna ett svar