TL066

Formgivare: Laurenz Bick

Bandtyp: Inbundet utan skyddsomslag
Antal sidor: ca 300
ISBN: 978-9186905-54-5

Utgiven: sept 2018

Hebrons hemlighet – Taliah Pollack

Hebrons hemlighet är en vacker berättelse om Or och Najwa, två elvaåriga flickor som blir bästisar mot alla odds och lovar varandra att aldrig bli vuxna. Om den där vänskapen i gränslandet mellan barndom och tonår som har stora likheter med den första förälskelsen.

Trots att flickorna bor i samma stad lever de i två helt skilda världar. Båda Or och Najwa känner sig något udda i sina familjer med de rigorösa och traditionella strukturer som råder där. Båda intresserar sig för historia och lyssnar gärna på berättelser om det Hebron som var och de oförrätter deras respektive folk fått lida. Två historier som Or och Najwa först inte alls får att gå ihop. Det är en fängslande skildring av konflikten på Västbanken där en yngre generation ifrågasätter fördomar och cementerade föreställningar.

Med ett vackert och fångande språk lyckas Taliah Pollack förmedla att vi människor inte är särskilt olika. En roman som passar både ung och gammal.

Taliah Pollack har gått Författarskolan i Lund och debuterade 2012 med ungdomsromanen Saga Swärd Omskakare och världsresenär. Taliah är född 1983 i Uppland och uppvuxen i både Israel och Sverige. I dag bor Taliah med sin familj i Malmö.