TL003

En tyst minut av Siegfried Lenz

Översättare: Jörn Lindskog
Formgivare: Laurenz Bick

Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 108
ISBN: 978-919781-06-2-3

Utgiven: mars 2010

En tyst minut – Siegfried Lenz

Sol och glittrande hav: En badort är kulissen för denna vackra historia om förbjuden kärlek. Benny Goodman och Ray Charles är i ropet och en ung gymnasist och hans lärarinna finner varandra. Det är en roman om att älska och förlora den man älskar.

Siegfried Lenz är sedan 60 år en av Tysklands största författare. 2008 kom hans succé En tyst minut ut i Tyskland och har redan översatts till nästan 25 språk.

[B]erättelsen har goda utsikter att bli en framtida klassiker bland litterära kärleksskildringar„, Martin Lagerholm, SvD

Lenz’s beautiful miniature also stands alone as a masterclass in ‚the grammar of farewell‚“, The Independent

Romanen framstår som en ljusbländande impressionistisk målning, doftande av hav, pulserande av den första förälskelsens känslokast„, Ann Lingebrandt, Helsingborgs Dagblad

Siegfried Lenz […] visar återigen sitt mästerskap.“, Crister Enander, Tidningen Kulturen

Svenska recensioner på nätet: Svenska Dagbladet, Tidningen Kulturen, Kvällsposten, Nya Wermlands-Tidningen, Norrköpings Tidningar, Värmlands Folkblad, Anns och Johans kulturreservat (även publicerad i HD), Ingrids boktankar, Bims Blogg, Dixikon (recension av den tyska utgåvan)

Dessutom har boken recenserats i Helsingborgs Dagblad den 17 mars 2010, Borås Tidning den 24 mars 2010 samt i Arbetaren Zenit 12/2010.

Klicka här för att läsa ett utdrag ur En tyst minut

Soundtrack på Spotify

Soundtrack på Youtube