Vi dödar Stella ute nu!

Vi dödar Stella ute nu!

Vi är väldigt glada att nu presentera vår nyöversättning av Marlen Haushofers Vi dödar Stella. Många har läst och förundrats av hennes klassiker Väggen som vi gav ut 2014. Även denna gång är det Rebecca Kjellberg som står för den mycket fina översättningen och efterordet.
Vi dödar Stella berättas av Anna, en hemmafru som desperat försöker upprätthålla bilden av den perfekta familjen utåt, trots en man som är notoriskt otrogen. Mannen och barnen är bortresta ochAnna sitter ensam i hemmet och skriver ner vad hon varit med om sedan familjen tog emot den unga flickan Stella i sitt hem. Redan från början får vi veta att Stella är död och Anna vrider och vänder på sin skuld i det hela. Är den delaktig som bara passivt ser på och låter händelserna ha sin gång?

Vi dödar Stella är en subtil skildring av maktdynamik och mänskliga relationer.

Vi är också glada att meddela att vi har gjort en nytryckning av Väggen som nu finns som inbunden igen lagom till jul!

Vi dödar Stella har också hunnit få en fin recension i tidningen Vi Läser!

Lämna ett svar