Ett litterärt mästerverk

Ett litterärt mästerverk

Nu finns Elísabet Jökulsdóttirs vackra roman Den kalla aprilsolen ute i handeln.

Den kalla aprilsolen är berättelsen om Védís, dotter till en uppburen författare. När pappan dör kan hon inte förstå hans svek – sorgen förlamar henne. Hur kan han som skulle leda henne genom livet vara borta. En målande och finstämd berättelse baserad på delar av författarens eget liv.

Vi är både glada och stolta att nu kunna introducera Elísabet Jökulsdóttir i Sverige. 2016 nominerades hon till Nordiska rådets litteraturpris med en diktsamling, och Den kalla aprilsolen tilldelades förra året det isländska litteraturpriset, motsvarigheten till vårt Augustpris.

Den första recensionen har också kommit som ett brev på posten, och den avslutar Inger Littberger Caisou-Rousseau (i BTJ-häftet nr 23, 2021) på följande vis: ”Ett litterärt mästerverk utmärkt förmedlat till svenska av John Swedenmark.” Vi kan bara att hålla med!

Lämna ett svar