Ett rikt, doftande och övertygande språk

Abbas_Khider_Aubergine_7-page-001   Abbas Kihder foto: Jörn Lindskog 

För drygt ett år sedan introducerade vi Abbas Khider i Sverige med Presidentens apelsiner. En roman som överlag fick ett mycket positivt mottagande. Ulrika Milles på Kulturnyheterna i SVT kallade den till och med för »en av årets starkaste och viktigaste böcker.«

Nu är Abbas Khider tillbaka med en ny roman. I Brevet till Auberginerepubliken får vi följa ett hemligt brev på dess väg från Libyen till Irak; från en ung man i exil till hans käresta som är kvar i det gamla hemlandet.

I BTJ:s anmälan skriver Cecilia Persson bland annat: »Det första som slår mig är den eleganta textkompositionen. Abbas Khider har funnit ett lyckat och intelligent berättargrepp för en mångbottnad roman skriven på ett rikt, doftande och övertygande språk.« (Recensionen publiceras i BTJ-häftet nr 14, 2017.)

Lämna ett svar