På väg mot nya höjder

Bara bild_Ett_helt_liv_omslag

Nu är den här! Robert Seethalers nya roman. ETT HELT LIV heter den och gjorde att Robert Seethaler nominerades till Man Booker International som första österrikare någonsin.

ETT HELT LIV är berättelsen om Andreas Egger som är fyra år gammal när han som föräldralös kommer till dalen som blir hans liv. Redan på romanens första sidor sätts tonen – går det att rå på livet, när det inte går att springa ifrån döden – och så följer Eggers dagar som pärlor på ett band.

ETT HELT LIV har blivit en stor och oväntad succé: Bara i Tyskland har den redan sålt i nästan en halv miljon exemplar. I England har den sålt i 60.000, och snart kommer den ut i USA. I dagsläget har den översatts till 25 språk, och det blir fler hela tiden. För att illustrera romanens storhet lånar vid ord av en annan stor författare, Ian McEwan, som i The Sunday Times uttryckte det på följande sätt:

»Den österrikiske författaren Robert Seethalers roman Ett helt liv är en förtjusande betraktelse över ett liv i ensamhet i en avlägsen by, där den moderna världen sakta tränger sig på.«

Lämna ett svar