Ny serie för ung tyskspråkig litteratur

På måndagen den 26 september presenterar vi vår nya serie för ung tyskspråkig litteratur. I samarbete med Goethe-Institut i Stockholm bjuder vi in till releasefest på Bryggargatan 12 A i Stockholm.

Den nya serien reserverar vi för yngre författare från det tyskspråkiga området. På omslagen till den nya serien finns fotografier av Berlinkonstnären Horst Eschment och till inlagan har vi valt typsnittet Opal av den prisbelönte typsnittsdesignern Hannes von Döhren.

Först ut i serien är Benedict Wells med ”En vecka i Berlin” och Ricarda Junge med ”Stalinhusen”. Och nästa år följer bl.a. Sabrina Janesch som 2010 tog hem Tysklands viktigaste debutantpris och Astrid Rosenfeld som är läsarfavoriten till att vinna årets Deutscher Buchpreis.
Välkomna på releasefesten! Anmäl dig här.
/Johan

 

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar