En ”mycket läsvärd roman”

oms_Elsa-page-001  Porträtt_A.Rosenfeld

Nu är ELSA här! I centrum för berättelsen står bröderna Lorenz och Karl som växer upp i en by i Bayern, i en gudsförgäten håla där inget händer, men allt förändras när Elsa dyker upp en dag. ELSA är en historia om kärlek, svek och att vara barn.

Men det är också en skröna som befolkas av en gammal kvinnotjusare, världens troligtvis äldsta kvinna och en mamma som har förlorat sin gröna mössa.

Årskiftet 2012/2013 gav vi ut Astrid Rosenfelds debut ADAMS ARV. När den kom i Tyskland 2011 fick den mycket uppmärksamhet och var läsarnas favorit till Tyska bokpriset. Också i Sverige fick romanen många läsare och ett positivt mottagande. Därför är det många som med spänning har väntat på Astrid Rosenfelds andra roman. Nyfikna på hur hennes författarskap ska fortgå och utvecklas.

Vi kan nu också bjuda på några ord ur den första recensionen. Det är Renate Fryklund som har läst den för BTJ:s räkning och hon skriver bland annat:

”Sammantaget en annorlunda och mycket läsvärd roman av en spännande ung författare (född 1977).” (Recensionen finns i BTJ-häftet nr 7, 2016.)

Lämna ett svar